zaterdag 21 juni 2014

Lekkere zomernacht met Ellen ten Damme


Ik weet niet of je er iets van gemerkt hebt, maar vandaag is de zomer begonnen.

En het Soeterbeeck Programma zou het Soeterbeeck Programma niet zijn als ze niet een festival aan de nacht ervóór gekoppeld hadden: de scheidsnacht tussen lente en zomer.

Het thema van de nacht was: helden en heiligen.

Diverse wetenschappers belichtten dit thema: historicus Peter Raedts vertelde over de enorme verschillen tussen christelijke heiligen door de eeuwen heen en religiewetenschapper Paul van der Velde en theoloog Thomas Quartier gingen een vermakelijk (WK-gekleurd) duel aan over de verschillen tussen oosterse en westerse heiligen.

Bedrijfscommunicatiedeskundige en vicedecaan Margot van Mulken kwam eerst met een coming out (namelijk dat ze al vanaf haar zestiende een hardcore fan van Edit Piaff is; ze staafde dit met verschillende selfies van haarzelf voor haar kasten met Piaffmemorabilia, al was het maar om Heleen van Rooyen af te troeven) en pleitte vervolgens voor meer volgzaamheid, of eigenlijk beter gezegd een minder cynische houding ten opzichte van leiders. Ondertussen was er ook muziek en werden er verhalen verteld in een oude Amerikaanse bus.

Dat alles leidde naar het hoogtepunt van de avond: Ellen ten Damme.

Eerst vond er een gesprek met haar plaats, waarin onder andere gevraagd werd wie haar held was ('Pippi Langkous natuurlijk!') en daarna gaf ze een miniconcert, dat eigenlijk maar drie liedjes zou duren, maar ze vond de zaal (en met name theoloog Thomas Quartier, met wie ze openlijk flirtte) zo leuk, dat ze er ondanks het tegensputteren van haar manager nog een liedje of drie, vier tegenaan gooide.

Heldin.

Het was een fantastische avond. Laat maar komen die zomer!

P.S. Ben jij eigenlijk een held? Doe de heldenquiz

Geen opmerkingen: