vrijdag 4 november 2011

De vierdaagse: voortaan een Lentse aangelegenheid?


Lenter eiland in wording
De bypass van de Waal is nog geen feit, of de Nijmegenaren hebben hun oog al op het nieuw te vormen Lentse eiland laten vallen. Voortaan moeten de vierdaagselopers daar hun jaarlijks terugkerende wandelmars maar starten en eindigen.

Het is toch niet te geloven, die annexatiedrang van Nijmegen! Laat dat eiland er eerst maar eens komen en rustig zijn weg zoeken. Misschien kan het helemaal geen grote mensenmassa's aan, of zakken die mensenmassa's straks in de Waal. Of is dat misschien wat het katholieke Nijmegen wil? Een doop van bijbelse omvang van de wandelende mens?

Nijmegenaren let goed op: het nu al prijzenwinnende eiland is Veur-Lent en zal veur Lent blijven! Handen af van het eiland en niet nuilen. Het is al erg genoeg dat er een gedenkteken is geplaatst voor een eiland dat er nog niet eens is.

Laat ons daar eerst van bijkomen.

4 opmerkingen:

Reintje Senders zei

Dat zie je vaker bij grote steden dat ze dit soort annexaties in hebben gepland: zo zijn bij Tilburg Berkel-Enschot en Udenhout geannexeerd. Dan bouwen ze de tussen liggende gedeeltes helemaal vol totdat je echt een onderdeel bent van de grootstad. Alleen hebben jullie nog het geluk dat de Waal jullie nog scheidt.

Festina Lente zei

Maar dat is zo te zien ook geen garantie!

Fenno zei

Ik zou als Lentenaar apetrots zijn

Festina Lente zei

Tis een beetje dubbel he?