zondag 10 april 2011

Mooie Smetiustentoonstelling in de UB

Afgelopen week was in de UB de opening van een tentoonstelling over Smetius. En het is een mooie tentoonstelling geworden; dat mag ook wel na al dat harde werken!

En hard werken wordt beloond. Dat blijkt wel uit de belangstelling voor de tentoonstelling: een mooi stuk in de Gelderlander, een stukje op TV-Gelderland (met overigens merkwaardige uitspraak van de naam van de Romeinse historicus Tacitus). En wie weet krijgt zelfs het NOS-journaal er wel lucht van!

'Onze' Leo, de samensteller van de tentoonstelling, heeft een weblog bijgehouden over het totstandkomen van de tentoonstelling. Absoluut de moeite waard om te lezen, zeker als je zelf wel eens een tentoonstelling hebt georganiseerd. Of juist niet, dan kun je eens lezen wat er achter de schermen gebeurt bij het opzetten van zo'n tentoonstelling.

De tentoonstelling past trouwens ook mooi in de activiteiten rondom de week van de klassieken, al hebben we geen Smetiusboekenleggers...

3 opmerkingen:

Hans zei

Lees ik het goed dat Smetius wel een muntenverzameling had?

Een tentoonstelling samenstellen en maken is mooi werk. Goed idee om er een blog aan te wijden.

smetius zei

De uitspraak van de Romeinse historicus Tacitus is gewoon de oud-Bataafse uitspraak die nooit weg is geweest uit Nimwège.

En ja, Smetius heeft een behoorlijk muntenverzameling gehad. Zie 169-256 (pdf 204-291).

Festina Lente zei

@ Hans: kijk, Smetius antwoordt zelf al! Ongelooflijk, die Romeinen!

@ Smetius: ahum, gauw even veranderd, je blik blijft scherp....