donderdag 17 maart 2011

Somber bericht

Vandaag hadden wij als cluster facilitair (waar de UB deel van uitmaakt) van de RU een praatje van 3 kwartier van de collegevoorzitter. Dat volgend jaar er somber uit gaat zien voor ons, omdat er flink bezuinigd moet worden. Maar dat de RU er door degelijk financieel beleid gelukkig redelijk goed voor staat en er dus gelukkig geen gedwongen ontslagen hoeven te vallen. Dat de bezuinigingen voornamelijk de 'leuke dingen' zullen betreffen. Zo zullen we vanaf 2012 geen kerstpakket meer krijgen, zal de subsidie op de kroketten afgeschaft worden, alsook de subsidie voor het parkeren op de campus. O ja, en zal ons salaris bevroren worden.....

Maar gelukkig was er ook een vrolijk bericht en wel van Ann de Craemer: die is genomineerd voor de Bob den Uylprijs. Duimt mee voor haar, want ze verdient de prijs met haar boek duizend-en-één-dromen.

4 opmerkingen:

Reintje Senders zei

Subsidie op kroketten? Daar heb ik nog nooit van gehoord. Het is toch vette hap. Tja, we voelen de bezuinigingen ook wel. Zelf de vervanging tijdens de pauze op zaterdagdiensten is erbij ingeschoten.

Festina Lente zei

Kroketten is eigenlijk de verzamelnaam van alle producten van de refter, die voor studenten en medewerkers kunstmatig laag worden gehouden; dat feestje is nu voorbij.
En de openbare bibliotheken? Die moeten volgens mij nog veel meer bezuinigen, ja. Good luck....

Stories Guy. zei

De Refter wordt nog duurder? :o Echt balen die maatregelen. Maar jullie komen er zo te horen nog relatief goed vanaf. Als ik de berichtgeving van de openbare bibliotheken zie, is het soms zelfs helemaal over en sluiten...

Festina Lente zei

Ja, dat is absoluut waar! Maar een universiteit kan nu eenmaal niet zonder bibliotheek. Een eerlijk gezegd vermoed ik niet dat het hier bij blijft qua bezuinigingen.