Ter geruststelling: niet wie, want alleen het IP-adres van de bezoeker wordt vermeld.
Op welke zoektermen gezocht wordt, kun je ook terugvinden.
Vandaag had ik bijvoorbeeld een bezoeker uit Marokko. Hij (of zij?) heeft gegoogled op 'dik vrouw in Amsterdam' en is 10 seconden op mijn blog geweest.
Curieus, want als ik google op 'dik vrouw in Amsterdam', kom ik niet bij mij uit.
Misschien is hier wel sprake van een doorklikker?
Enfin, ik vermaak me er nog even mee.
Get clicky, als je het nog niet bent! Het is leuker dan any pretpark!
8 opmerkingen:
Je zult al snel merken dat 'niet wie' niet opgaat voor bezoekers die regelmatig 'langskomen'. Al snel heb je van de vaste lezers door wanneer en hoelang zij je blog bezochten, d.w.z. voor zover zij niet alleen via Netvibes (o.i.d.) lezen.
Privacy bestaat niet op internet.
Ik vrees dat je gelijk hebt.....
Jij statistiekt dus ook? :)
Opnieuw i.v.m. taalfout:
Onderaan in mijn zijbalk (rechts) zie je 'get clicky' staan. Ik gebruik het al een jaar of iets daaromtrent. Mijn dochter vindt het onfatsoenlijk en ik vind dat zij daarin eigenlijk gelijk heeft, maar desondanks kijk ik er toch elke dag even naar. Het stemt vooral tot bescheidenheid omdat slechts zeer weinigen mijn blog blijken te lezen/bezoeken.
Kijk, dat is nog eens een mooie toepassing!
Mijn clicky staat helemaal onderaan; ik weet niet of ik er vaak op zal kijken, maar ongelooflijk is het wel allemaal. En eigenlijk is het vrijgeven van IP-adressen wel onfatsoenlijk ja, daar heeft je dochter gelijk in. Alleen aantallen zou in principe toch voldoende moeten zijn?
Misschien bestaat er ook een statistiekprogrammaatje dat alleen aantallen levert? Maar de meeste mensen willen denk ik graag méér weten.
Soms doe je via 'clicky' gekke ontdekkingen, dat zul je nog wel merken. Zo bleek b.v. in België een tijdlang 'Onderzoekt alle dingen maar behoudt het goede' een veelgebruikte zoekterm te zijn (en ik had hem toevallig een keer op mijn blog gebruikt).
Statistieken blijven altijd boeien maar het is inderdaad zo dat zoekacties verschillend kunnen zijn in verschillende landen, maar ook als een gebruiker is ingelogd bijvoorbeeld. Dan verschuiven pagina's in de ranking.
Verder komen bezoekers ook regelmatig via proxy's of met anonymizers en krijgen ze doodleuk een ip-adres in de states of elders, terwijl ze misschien wel in hoenderlo zitten.
En als je volledige feeds aanbiedt is het zoals schrijver zegt: veel mensen komen dan helemaal niet op je site. Daar is feedburner dan weer voor :-)
Ha leuk je hebt m geinstalleerd! Kan me je vraag destijds nog herinneren.
@ schrijver: ha, ha, ik ben benieuwd; het is bijna nog leuker dan bloggen!
@ Edwin: eigenlijk moet je meer programma's gebruiken, ja, maar ik was al zoooo blij dat dit eindelijk gelukt was. Bij Feedburner en Google Analytics ben ik tot nu toe vastgelopen (oké, omdat ik niet weet waar ik de broncode kan vinden en zo; mijn beperking; get clicky is heel gebruikersvriendelijk). Maar wordt ongetwijfeld vervolgd.
@ Mark: ja, eindelijk hè :-)
Een reactie posten