zaterdag 12 januari 2013

Bibliotheek Lent dicht


Hoewel het er al lang aan zat te komen, gaat het binnenkort toch echt gebeuren: de bibliotheek in Lent gaat verdwijnen. Merkwaardig voor een groeigemeente, maar er is beloofd dat de bibliotheek in Oosterhout, het andere deel van de Waalsprong, gemoderniseerd en uitgebreid gaat worden en er een afhaalpunt in het voorzieningenhart in Lent komt; die staat zelfs al aangekondigd op de sluitingsposter.

Is het erg dat de bibliotheek in Lent gaat verdwijnen? Voor mij persoonlijk niet, want ik gebruik de bibliotheek eigenlijk toch alleen als afhaalpunt van de boeken die ik in de catalogus gevonden heb en het voorzieningenhart waar het nieuwe afhaalpunt gaat komen, ligt veel dichter bij mijn huis dan de huidige bibliotheek. Dat zal voor meer mensen gelden.

Maar voor de mensen van oud-Lent, die hier altijd kwamen, zal het een hard gelag zijn; daarom ben ik toch verdrietig. Vooral ook omdat het postkantoor en de slijter ook al weg zijn. En het Rabobankkantoor. En omdat ook de supermarkt vanuit oud-Lent naar nieuw-Lent zal verhuizen.

Ik schaam me daarom eigenlijk een beetje om Vinexbewoner te zijn; net of ik mede schuldig ben aan deze ontwikkelingen. En dat terwijl de Lentenaren ons zo gastvrij ontvangen hebben. Hoewel ik weet dat die schaamte onzin is, want waarschijnlijk zou de bibliotheek zonder de nieuwbouw al eerder gesloten zijn.

No, it's the government, stupid!

2 opmerkingen:

mediathecaris zei

Jammer...
Ik heb de bibliotheek nog mee gestart tijdens ij mijn werkzaamheden bij de KCVL

Mieke

Festina Lente zei

Echt jammer ja, het is zo'n schattig bibliotheekje....