zondag 5 augustus 2012

Wordfeudhoorspel


Nu Wordfeud allang niet meer dé hype op de iPhone is (de meeste mensen zijn inmiddels overgestapt naar Songpop), maar nog wel een behoorlijke status als subhype heeft, is er voor de liefhebbers (van weleer) vanaf morgenavond een heus wordfeudhoorspeldrama op de radio te beluisteren: de avonturen van mevrouw Nederland.

Dat lijkt misschien saai, maar door de chatfunctie kan het spelletje tot behoorlijk spannende avonturen leiden, vooral als je tegen random personen speelt; voor sommige mensen is Wordfeud eigenlijk één grote datingsite. Dat was de maker van het hoorspel, die wel meer verhalen maakt waar sociale media een grote rol in spelen, ook opgevallen.

Het verhaal: 'een alleenstaande vrouw krijgt een mobiele telefoon cadeau van haar zoon, die aan de andere kant van de wereld woont. Het onschuldige spelletje Wordfeud zorgt ervoor dat haar overzichtelijke leven compleet overhoop komt te liggen. Een stemmig hoorspel over verlangen, troost en gemiste kansen, tussen een liefdesverhaal en een thriller in'.

Elke werkdag van 18.55 tot 19.00 uur op radio 5. En als je geen zin hebt om elke werkdag om vijf voor zeven klaar te zitten voor vijf minuten hoorspel, dan kun je 'm na afloop van de serie (20 afleveringen) in z'n geheel beluisteren; dat lijkt mij persoonlijk een stuk aantrekkelijker.

Veel luisterplezier!

P.S. Mevrouw Nederland heeft ook een eigen facebookpagina, waar de fragmenten op terug te luisteren zijn

Geen opmerkingen: