zaterdag 17 december 2011

Medelijden met automobilisten


Soms, heel soms heb ik medelijden met automobilisten. Bijvoorbeeld van de week, toen het zo hard regende en er in Lent een kleine, heuse file ontstond op de nieuw aangelegde fietsstraat. De auto's stonden hutje mutje en lieten slechts een (te) kleine ruimte over voor de fietsers om te passeren. Niet zo'n probleem voor de fietsers, aangezien er een troittoir langs de fietsstraat loopt.

Maar een mevrouw was het daar duidelijk niet mee eens. Zij dacht 'dit is een fietsstraat, dus de auto's moeten ruim baan geven aan de fietsers, file of niet'. En ze wurmde zich tussen de kleine tussenruimte die de auto's (niet echt) voor de fietsers overlieten door en sloeg daarbij hard op de auto's. Die schrokken zich vast dood door de klappen van deze boze mevrouw.

Hoe het afliep weet ik niet. En wat ik ervan moet denken ook al niet. De mevrouw had wel en niet gelijk: aan de ene kant mogen automobilisten zich best wat fatsoenlijker opstellen tegenover fieters, zeker als het zo regent, maar aan de andere kant stonden ook zij vast.

5 opmerkingen:

Reintje Senders zei

Dit soort straten zie je steeds vaker. En dat levert steeds meer irritatie op voor automobilisten.

Festina Lente zei

Ik vind het eigenlijk wel tof, die fietsstraten!

Strangebrew zei

Het is een straat waar fietsers ruimte krijgen, geen fietsstraat, als ze dat willen moeten ze iedereen via de dijk leiden. Wat ik trouwens ook meestal doe, over de dijk rijden. De Lauwikstraat is echt de enige doorgaande weg vanaf Bemmel als je naar Arnhem wil. De mevrouw (niet jij dus?) reageerde in mijn bescheiden opvatting overigens nogal opgefokt, is ook niet goed voor je bloeddruk zoiets...

Festina Lente zei

Ha, ha, zo te horen heeft de mevrouw jouw auto niet 'beklapt'!

Strangebrew zei

Eh nee dus...:)