woensdag 23 januari 2013

Inspiratiedag


Aangezien ik een backofficebaan heb, vind ik het altijd een feest om een dagje buiten mijn eigen werkplek te vertoeven om inspiratie op te doen. Maar gisteren was het wel heel erg raak: twee inspiratiesessies: één over de UB-website en één bij de HAN.

De dag begon en eindigde met de website-inspiratiedag ('less is more') onder leiding van Margareth Bles, de projectleider mobiele website in het prachtige Villa Klein Heumen. In de sjieke villa moesten we trouwens wel hard werken: pittige discussies voeren, pitches houden, rondrennen met geeltjes, flapoverpapieren volschrijven, filmpjes en websites bekijken, in het sprookjesachtige besneeuwde bos rondwandelen en een heerlijke lunch naar binnen werken. Nou ja, die laatste twee waren natuurlijk echt geen straf, evenals de borrel achteraf niet.

En tussendoor moest ik het luxe verblijf in de natuur even verlaten voor een bezoek aan de HAN, dat al eerder afgesproken was, dus zeker door moest gaan en ook heel veel inspiratie opleverde. De aanleiding voor het bezoek was een gezamenlijk busreisje naar het NVB-congres met de twee informatiespecialisten Irma van Houts en Lieke van Nes. We hadden toen al het vermoeden dat het interessant zou zijn eens een kijkje in elkaars keuken te nemen. En dat was meer dan geslaagd; wat een leuke buren hebben we eigenlijk! Om het verhaal compleet te maken schoof HAN-collega Maarten Hekman ook aan. Veel overeenkomsten (studiezalen, balies, wel of geen eten en drinken, wel of geen stilte, cursussen informatievaardigheden, digitale bibliotheek), maar ook veel verschillen (bij de HAN wordt door de bibliotheek bijvoorbeeld veel meer service verleend op het gebied van beeld- en spelmateriaal).

Wat ik met al deze informatie ga doen? Meenemen naar de backoffice!

6 opmerkingen:

Edwin Mijnsbergen zei

'Meenemen naar de backoffice' kan heel veel betekenen, maar het klinkt goed allemaal. Way to go!

Festina Lente zei

I know, die opmerking was eigenlijk alleen bedoeld om de cirkel met de eerste zin rond te maken. Wait and see!

Maarten Hekman zei

Dat was inderdaad leuk gisteren!

Lijkt me goed voor iedereen als de (bibliotheken van de) RU en de HAN goede buren worden; we zijn veel te lang vage kennissen geweest.

Festina Lente zei

Nogmaals bedankt en laten we inderdaad goede buren zijn die nu en in de toekomst veel van elkaar kunnen leren!

Irma van Zanten-van Houts zei

Leuk dat je hierover geblogd hebt. We gaan dit gewoon vaker doen!

Festina Lente zei

Helemaal mee eens!