maandag 22 juni 2020

Hoe is het met de mol?


Sommige van jullie vroegen me hoe het met de mol is. Nou eigenlijk best goed, heel af en toe een voorzichtig molshoopje, maar dat mag die naam eigenlijk nauwelijks hebben.
Veel luizen op de tuinbonen gehad, dat wel. Maar die zijn allemaal lekker opgegeten door de lieveheersbeestjeslarfjes. Prachtig hoe de natuur dit zelf oplost.

Het grootste probleem van de afgelopen tijd was eigenlijk meer menselijk van aard: hangjongeren. Eerst spoten deze elkaar nat met onze tuinslangen en lieten ze die het liefst de hele nacht lopen. Daar hebben we natuurlijk gauw een eind aan gemaakt; een geintje is leuk, maar ons bent toch zunig, dus gaat de hoofdkraan voortaan om negen uur 's avonds dicht.

Dit tot grote ergernis van de jongeren natuurlijk, want het was nou juist zo'n leuk spel! Dus maar iets anders verzinnen: een vuurtje stoken met de strobalen en planken van bouwsels uit de tuin. Vonden we ook al niet leuk. Dus aangifte gedaan. Daarna stopte het echter niet, de jongens bleven klieren en meer dan dat. En natuurlijk liep dat uiteindelijk uit de hand en moesten daar boa's aan te pas komen. Zonder wapenstok en zonder pepperspray, maar hey, het is Lent!

Zijn het toch weer die mensen (jongeren) waar je meer last van hebt dan van die dieren.


Verder was het heerlijk groeiweer de afgelopen weken: redelijk wat zon, maar ook behoorlijk wat regen. Dus we hebben heerlijk kunnen oogsten. Eindelijk!

En binnenkort de eerste moestuinborrel. Dresscode: groen, geen hoodies.

Geen opmerkingen: