woensdag 16 oktober 2019

Reisje langs de Lahn

Al mag je het niet hardop zeggen: klimaatverandering heeft ook zo z'n positieve kanten. Want het leverde ons een mooie gemiddelde temperatuur van 23 graden gemiddeld en volop zon op, midden in oktober tijdens onze fietsvakantie langs de rivier de Lahn.

Vrienden van ons, die de (blijkbaar klassieke - wij hadden er evenwel nog nooit van gehoord) Lahntalradweg al eens vaker gefietst hadden, hadden ons uitgedaagd om deze tocht ook een keer met hen te maken. En natuurlijk namen we de uitdaging aan. Mits het goed weer zou zijn, want we hadden geen zin om de tocht in de regen te volbrengen.

En surprise: zowel de tocht als het weer waren prachtig. Weidse velden, charmante plaatsjes met mooie vakwerkhuisjes en kastelen, bergen op de achtergrond, goed eten en de rivier steeds in de nabijheid. Gelukkig, want dat betekende dat we steeds vlakke wegen hadden.

Tip voor als je je hoofd eens lekker leeg wilt maken. Wat zal het tegenvallen om morgen weer aan het werk te gaan! Maar ja, Geld muss verdient werden...




Geen opmerkingen: