vrijdag 4 januari 2019

Kijktip


Op de valreep van de kerstvakantie nog een kijktip: de vierdelige documentaireserie Silk road met Joanna Lumley. Joanna Lumley? Ja, die ken je vast nog wel van Absolutely Fabulous, waarin ze de rol van de altijd benevelde Patsy vertolkte. Een interessante vrouw met een interessante carrière, zoals je op Wikipedia kunt lezen. In de serie vertelt ze dat het niet veel gescheeld had, of ze was in Iran geboren. Dat is trouwens ook de enige aflevering die ik gezien heb, die over Iran, gisterenavond. Maar de rest wil ik ook nog gaan zien. Het begint allemaal in Venetië, dus vast de moeite waard.

De andere kijktip die ik eigenlijk voor de vakantie al had moeten geven (sorry), is die van de geniale vriendin, die gedurende de kerstvakantie in acht delen door Canvas werd uitgezonden met vanavond helaas alweer het laatste deel. Overigens krijg je nog een herkansing: op 31 januari kun je alle delen achter elkaar kijken op het Filmfestival in Rotterdam (maar dan kost het je wel geld).

Of ik nog tijd had om Grand Hotel Europa te lezen door al dat televisiekijken (en de gebruikelijke kerst- en oud en nieuwverplichtingen) door? Gedeeltelijk, want ik ben op de helft. Homo Sapiens heb ik echter al wel uit inmiddels. Een mens moet keuzes maken in het leven.

Over keuzes gesproken: ik heb er dit jaar voor gekozen om geen kerstkaarten te sturen (yeah, weer een boom gered), dus vanaf deze plek: een gelukkig nieuwjaar voor iedereen, oftewel frohes Neues!2 opmerkingen:

harrieknip zei

Zo genoten van de series geniale vriendin en zijderoute! Houden die nu allebei op? Geniale vriendin zit op een kwart van het boek. En Joanna is net bij de Chinese
grens. Maar daar komt ze helaas niet voorbij, dacht ik te begrijpen uit de laatste aflevering. Van allebei de series heel erg genoten. Maar ik verlang we heel erg naar het vervolg bij allebei!

Festina Lente zei

Ik ook! Heb jij de boeken van Elena Ferrante al gelezen? Ik heb nu direct het tweede boek gedownload (al vond ik de serie eigenlijk nóg mooier! Het beeld, het Italiaans, de muziek...).