woensdag 21 februari 2018

RoosterHet is lang geleden dat ik ingeroosterd was. De laatste keer een jaar of 17 geleden, toen ik nog in het onderwijs werkte. Pas droomde ik nog dat ik nog in het onderwijs werkte en mijn rooster was vergeten op te halen. Op bevel van de bel stroomde de hele lerarenkamer leeg; iedereen wist precies welke klas hij/zij had en in welk lokaal. En ik doolde rond, op zoek naar iemand die me mijn rooster kon geven, want het secretariaat was gesloten. Vermoedelijk, want heel precies weet ik het ook niet meer; daar zijn het dromen voor, nietwaar?

Maar vanaf volgende week is het dan (weer) zover. En nu echt.
Dan ben ik 4 uur per week ingeroosterd om plaatsingscodes van boeken om te zetten naar zogenaamde LCC-codes: codes volgens het systeem van de Library of Congres.
En om het feest compleet te maken, mag ik ook de stickers met de nieuwe, door mij toegekende codes op de boeken plakken. Oei, als dat maar goed gaat....

2 opmerkingen:

Ali zei

Ik gebruik UDC in mijn bibliotheek voor plaatsing van boeken en dacht dat UDC ingewikkeld was maar Library of Congress is ingewikkelder, jullie winnen :)

Festina Lente zei

Haha, ik moet er ook nog héél erg aan wennen!