vrijdag 5 januari 2018

Voorbereidingen voor Noorwegen


Komende zondag ga ik (weer, de vorige keer was in Helsinki) voor een weekje op uitwisseling - naar Noorwegen. Tromsø om precies te zien. Niet alleen deze keer gelukkig (hoewel het de vorige keer in Finland prima uit te houden was), maar samen met collega Mijke Jetten (project manager research data management support van onze UB) en Harrie van der Meer (coördinator informatievaardigheid van UvA/ HvA).

We gaan daar met onze Noorse collega's (Helene en Torstein) proberen een online cursus/ toolkit over het gebruik van open research data proberen te maken. We zullen ons daarbij voornamelijk op de docenten van het wetenschappelijk onderwijs richten: hoe kunnen zij bij hun studenten het gebruik van Open Data stimuleren?

In april komen ze bij ons om de cursus af te maken. Dat is tenminste de planning.

Maar okay, Noorwegen. Daar is het best koud in januari. Dus we hebben om kledingadvies gevraagd. We kregen een hele waslijst aan adviezen mee: waterdichte gewatteerde ski-jassen, snowboots of leren laarzen met spikes, thermo-ondergoed, sjaals, handschoenen, mutsen...

Wij ons best gedaan, zien we de weersvoorspellingen, worden er temperaturen van rond het vriespunt voorspeld. Nou moe, daar heb je geen thermo-kleding voor nodig....


2 opmerkingen:

Lidie Koeneman zei

Hoi Monique, wat bijzonder, in de winter verblijven boven de poolcirkel; tot half januari komt de zon niet boven de horizon. Dat is wel heftig. Misschien zien jullie het noorderlicht!
Succes en veel plezier. groet Lidie

Festina Lente zei

Dank je Lidie! Het was een heel bijzondere en waardevolle ervaring!