woensdag 27 december 2017

Eigen boekwinkeltje


Als je kerstvakantie hebt, heb je nog eens tijd voor iets. Boeken opruimen bijvoorbeeld. En een boekwinkeltje openen om de op te ruimen boeken op te zetten.
Niet alle boeken zijn immers geschikt om in een weggeefkast te zetten. Want welke niet-classicus zit er bijvoorbeeld te wachten op de kleine Pauly?

Dus heb ik een boekwinkeltje met de naam FestinaLent geopend op boekwinkeltjes.nl. En ik heb er een goede daad mee verricht, want meteen de eerste dag had ik al een klant. Ze had interesse in Harry Potter en de relieken van de dood. Ik moest ´m naar een neefje van haar opsturen. Met een briefje erbij. Uit de tekst van het briefje dat ik er bij moest schrijven, maakte ik op dat het het laatste nog ontbrekende deel van zijn collectie was. Zó fijn om deel te mogen zijn van iemands mooie gift. Zoiets had ik niet meegemaakt als ik het boek in de weggeefkast had gezet. Want dan zie je niet hoe blij je iemand met een specifiek boek maakt, hoewel je je er wel een voorstelling van kunt maken.

Het enige jammere is dat de verzendkosten bijkans hoger zijn dan het boek zelf. Mijn klant had die in eerste instantie ook vergeten over te maken. Begrijpelijk, ze dacht natuurlijk dat ik de beschikking had over een hippogrief.

Maar uiteraard maakte ze het alsnog over toen ik haar er om vroeg. Want zo zijn boekenliefhebbers onder elkaar. Ik hoefde geen incassobureau in te huren.

Geen opmerkingen: