maandag 19 juni 2017

First we take Manhattan


Voor degenen die het zich al afvroegen: we made it to New York! En we zijn zelfs alweer terug. Maar gezien de drukke tijd daarna is het er nog niet van gekomen er wat over te vertellen hier.
Of het al die moeite waard was? Nou en of!

Sowieso was het heel bijzonder om een keer alleen met m'n dochter een week op pad te zijn - we bleken een verrassend goed team, maar de stad, het hotel en het weer waren ook perfect.

Wat we gezien hebben?
De bekende hotspots als Times Square (waar we dichtbij logeerden), het MoMA, de New York Public Library, Brooklyn Bridge, Wall Street, het 9/11 Memorial, het Vrijheidsbeeld en Ellis Island, Chinatown, Battery Park, Central Park, en winkels, heel veel winkels. Tja, dat krijg je ervan als je met een puber op stap gaat! Maar niet dat dat een straf was; ik heb er - als onervaren shopper - ook veel van geleerd. En het was er koel door de airco. Want het was weliswaar lekker weer, maar op enkele dagen ook iets té lekker: 36 graden in de schaduw.


Wat dat betreft was het schilderij met de ventilatoren uit de MoMA-tentoonstelling van Robert Rauschenberg zeer toepasselijk...

Van de polarisatie was - in de ene week dat we er waren - niet heel veel te merken. Uit nieuwsgierigheid hebben we Trumptower (op Fifth Avenue, waar ook veel winkels zich bevinden, alsook the New York Public Library) bezocht. Wat met name opviel was de enorme hoeveelheid beveiliging aldaar.

Verder hebben we een demonstratie en tegendemonstratie in een park nabij het 9/11 Memorial gezien (op de gedenkplaats zelf mag niet gedemonstreerd worden). De politie had er duidelijk haar handen vol aan om de twee groepen uit elkaar te houden, maar met groots machtsvertoon lukte het haar, zodat de Big Apple niet ontploft is tijdens ons bezoek en we van een geslaagd bezoek kunnen spreken.

En een goed verstaander snapt wat ik met die laatste opmerking bedoel.....Geen opmerkingen: