zondag 17 april 2016

IJwit


Het is altijd fijn om in Amsterdam te zijn. Voor even dan. Afgelopen dinsdag moest ik er voor een vergadering (vakspecialisten geschiedenis) heen.

Vaste prik is dat ik dan met Thomas, een oud-studiegenoot, afspreek. Dat levert naast goede herinneringen aan vroeger (we spreken meestal heel toepasselijk af in café de Jaren) ook altijd wat nieuws op. Dit keer een voor mijn nieuw witbiertje: IJwit. Dat kun je volgens mij niet krijgen in Nijmegen; Waalwit zou misschien een goede concurrent kunnen worden, maar daar zijn ze nog niet opgekomen in het Nimweegse.

De vergadering was ook interessant: altijd fijn om je vakgenoten uit het (nieuwe) werkzame leven weer eens te treffen. Grappig om te zien dat overal min of meer dezelfde processen en ontwikkelingen spelen. En dat iedereen op andere, maar veel vaker nog dezelfde oplossingen uitkomt. We moeten in elk geval allemaal iets met e-learning, datamanagement, embedded librarianship, open access, discovery tools en PDA's. Soms doet iemand eigenwijs: Utrecht heeft bijvoorbeeld geen discovery tool: interessant om te volgen.

Ook interessant: na de vergadering kregen we een rondleiding door de bijzondere collecties van de UvA en met name de Out of the box tentoonstelling, waarmee ze een beetje in de voetsporen van het PopUpmuseum van DWDD treden (maar het natuurlijk niet zo mogen noemen).

Ik zei toch al: het is altijd fijn om in Amsterdam te zijn.

2 opmerkingen:

Leendert de Vink zei

Je kunt ook naar brouwerij 't IJ gaan, bij de molen, iedere dag open om vijf uur 's middags, waar dit biertje gemaakt wordt. Erg leuk!

Festina Lente zei

Goeie tip; ga ik de volgende keer doen!