dinsdag 8 maart 2016

Open Education Week

foto: @ElviraCaneda

Een goed initiatief van een van de themagroepen van de nieuwe werkgroep Open en Online Onderwijs van de gezamenlijke universitaire en hogeschoolbibliotheken: een informatiemarkt bij Surf over wat de bibliotheken nou te bieden hebben op dit gebied.

Best veel al.

Er waren stands van bibliotheken die interactieve digitale readers via de bibliotheek beschikbaar stelden, anderen hielden een presentatie estudybooks en over een gezamenlijke Wikipedia (erfgoed) Expeditie, weer anderen over het gebruik van feedback fruits en online hospitality als hulpmiddel bij online onderwijs.

Natuurlijk waren er ook bibliotheken die zélf open online onderwijsmateriaal maken en dat presenteerden, zoals wij, met ons E-liteproject, dat overigens weer verder ontwikkeld is de laatste tijd: wegens de toename aan het aantal e-modules is de portal met ingang van deze week opgesplitst in een algemeen deel en afzonderlijke minilites.

Gezien het grote aantal Xerte-foldertjes en E-litesleutelhangertjes dat op was aan het eind van de middag, was er veel belangstelling voor ons project in den lande....

Mooie dag om de Open Education Week mee te beginnen. En wat is de TU-Delft goed bezig op dit gebied zeg:Daar kan de Radboud Universiteit nog een puntje aan zuigen.....

Geen opmerkingen: