maandag 30 november 2015

Leuke dingen in Helsinki


Naast het officiële, zakelijke programma was er tijdens de uitwisseling in Helsinki ruimte genoeg voor een sociaal programma om alle leden van de groep (16 personen uit alle delen van Europa plus de begeleiders) beter te leren kennen.

Zo hadden we lunches en diners op verschillende plekken op de campus; soms was zelfs de rector of vicerector aanwezig. De eerste avond hadden we na het diner zelfs een saunabezoek op de campus. Zo luxe....met zwembad en al....

Tevens brachten we een bezoek aan een bierbrouwerij, met voor iedereen vijf soorten bier te proeven, waarvan mij het witbier met zwarte peper het meest is bijgebleven.

Op onze vrije middag moest er natuurlijk chocola gekocht worden bij Karl Fazer en koffie gedronken bij Kappeli. De vrije ochtend was gereserveerd voor een bezoek aan de haven en het eiland Suomenlinna; de tweede vrije middag voor een bezoekje aan - ja, alweer - een sauna, deze keer niet die van de universiteit, maar een eeuwenoude luxe sauna, die nog het meest leek op een Romeins thermencomplex midden in de stad.

Verder heb ik op eigen houtje nog de rotskerk, de stiltekapel en het museum voor moderne kunst bezocht. Maar dat was op de zondag vóór de uitwisseling, toen ik nog dapper in m'n eentje door Helsinki liep, niet wetende wat voor een fantastische week er verder nog zou volgen.

Ja, het was de moeite (probeer maar eens de formulieren voor de aanvraag van een Erasmusbeurs in te vullen, dan weet je wat ik daarmee bedoel) meer dan waard.

Geen opmerkingen: