woensdag 2 september 2015

Punkers


Je vraagt je soms af waar die punkers van weleer toch gebleven zijn; hanenkammen zie je eigenlijk alleen nog maar op het voetbalveld.

Vandaar dat we verheugd/ verrast waren toen er tijdens ons verblijf ineens een groep punkers in ons appartementencomplex neerstreek. We waren benieuwd hoe dit het leven in Badalona zou veranderen.

Om kort te gaan: in het geheel niet. Ze hingen wat rond, zeiden vriendelijk gedag, stonden vroeg op en arriveerden gelijk met ons op het strand. Niet om te zonnen, want ze zaten zonder uitzondering helemaal onder de tatoeages. Ze speelden een potje beachvolleybal, maar waren er niet goed in. De bal raakte steeds uit het spel.

Zo ging dat een paar dagen door. Behalve op de ochtend voor ons vertrek. Toen bleken ze ineens luidruchtig, er werd vanaf verschillende balkons naar elkaar geschreeuwd, de muziek stond hard, punkers uit het belendende hotel bleken uit het hotel te zijn gezet en naar ons appartementencomplex gekomen te zijn.

Gelukkig, oude tijden herleefden toch nog een beetje.

4 opmerkingen:

Strangebrew zei

:) Het zijn net echte mensen. In je hartje blijf je altijd punk, ongeacht wat er gebeurt en veranderd. Ik kan het weten...ik deel mijn leven met eentje...;)

Festina Lente zei

En zie wat ervan geworden is ;-)

Anoniem zei

ja wel ze zijn er nog en het is niet exclusief voor jonge mensen :) Yƶrg laat het vanavond in Nijmegen met zijn band "Option weg" weer eens een keer zien. Option weg = Political accordeon punkrock,(D)http://option-weg.net/

Festina Lente zei

Goeie zaak!