maandag 13 april 2015

Bezoekje aan het iXperium


Soms is het leuk om ter inspiratie eens een bezoekje aan de buren te brengen. Zo was ik afgelopen week een uurtje te gast in het nieuwe iXperium van de HAN.

Prachtig uitgeruste lokalen van de toekomst daar. Met de nieuwste apparatuur en kleurrijk meubilair. Alles op wieltjes. Flexibiliteit ten top.

Weliswaar ingericht voor gebruik voor kinderen van het lager en middelbaar onderwijs, maar zeker ook een voorbeeld voor hoe het voor studenten en universitair docenten zou kunnen; die zouden hier zeker van smullen! Niet dat in het iXperium geen studenten komen, juist wel: leraren in opleiding. En natuurlijk ook docenten van de HAN, om nieuwe vindingen als 3D printen eens uit te proberen. Of een iPad, lego-robot of drone te lenen, een kennisclip op te nemen of eens te spelen met een nieuwerwetse overheadprojector die je te demonstreren 3D objecten tegelijkertijd ook kan scannen.

Een snoepwinkel! Maar wel een die bedoeld is om docenten uit het primair en secundair onderwijs uit hun comfortzone te halen. Want wat vang je aan in een lokaal waarin al dit soort apparatuur gewoon voorhanden is? Hoe gaan kinderen hierop reageren? Zie je verschillen met de normale klassensituatie en wat zijn de voor- en nadelen hiervan?

Ik zou best wel eens om een hoekje willen kijken bij die kids.....

Geen opmerkingen: