zaterdag 31 januari 2015

Swing!


Dansen, dat deden we vroeger in de studententijd in Nijmegen altijd bij de Swing, 'een soort van warm zwart zwembad voor semi-kritische blindgangers'.

En vanavond gaan we dat weer doen, bij de Swing Reunion Party. Samen met 1.100 andere Nijmeegse nostalgisten. De Swing zelf bestaat niet meer als gebouw; het is omgetoverd tot winkelcentrum. Vandaar dat men uitgeweken is naar De Lindenberg.

Maar dat mag de pret niet drukken.

Want het is in ieder geval al - een goed voorteken - een paar dagen hartstikke gezellig op de Facebookpagina. Er worden herinneringen opgehaald, kaartjes gevraagd en aangeboden, verzoeknummers ingediend en ingewilligd door de dj's van weleer, kortom: voorpret. En vanavond kunnen we dus echt ouderwets loos gaan; geoefend hebben we al een paar keer in de Lentse Danssalon, waar het minder zwart is, maar wél échte vinylplaten gedraaid worden uit de jaren '70, '80 en '90. Vanavond zal het voornamelijk jaren tachtig zijn, wat er gedraaid wordt, net als toen. Heerlijke doemmuziek om bij weg te dromen of op te pogoën.

Pubers zullen er niet op afkomen, en dat is waarschijnlijk maar goed ook. Laat dit cohort zich maar lekker 25 jaar in de tijd terug wanen, toen zij er nog niet waren. Met z'n allen zullen we proberen de bierbuiken, grijze haren en het zwangerschapsvet (allemaal hún schuld) weg te denken. Het is er tóch donker.

Geen opmerkingen: