vrijdag 18 juli 2014

Daryll-Ann in de Stevenskerk


Het leek wel of we weer in de jaren tachtig/negentig waren beland. Jan Douwe Kroeske kondigde Daryll-Ann aan. En hij was er maar wat trots op het bandje uit zijn geboortestreek aan te kondigen. Tien jaar lang hadden ze niets van zich laten horen en nu ineens zijn ze weer on tour! Natuurlijk beginnend met een promo bij DWDD.

En wat leent hun muziek zich voor een concert in een kerk. Ja, echt mooier dan op de plaat, reken maar van yes! Veel en veel voller. Intiemer ook. Mooi symfonisch en sereen.

Wat het optreden nog bijzonderder maakte, was dat het begon met een minuut stilte in verband met de slachtoffers van de vliegtuigramp. You'll never walk alone, dat overal elders in de stad klonk, hebben ze niet gezongen. Wel vroegen ze hoe veel van de aanwezigen de Vierdaagse eigenlijk gelopen hadden. Slechts twee mensen staken tot hun grote verbazing hun vinger op. Feestvierders en wandelaars, twee aparte stammen, mannen van Daryll-Ann....

Wat misschien ook nog wel vermeldenswaardig is: ik mocht er helemaal gratis heen (en nog iemand meenemen ook, die me als dank na afloop trakteerde op het lekkerste ijs van Nijmegen). Want had via de facebookpagina van De Gelderlander twee vrijkaartjes gewonnen.

Is dat een bofavond of niet?

Jan Douwe en Daryll-Ann twintig jaar eerder bij de 2 meter sessies:

Geen opmerkingen: