maandag 9 juni 2014

Leuven en Xerte


Leuven en Xerte, dat past als een potje op een dekseltje. Want amai, wat een combinatie! Het bourgondische Leuven en de open Xerte. Dat samen inspireert als de bliksem!

De aanleiding voor het bezoek aan Leuven: Toll-net, de Belgische ICT-ondersteuningstak van de volwasseneducatie, organiseerde een Xerte-inspiratiedag. En daar moesten wij, newbies in Xerte, natuurlijk bij zijn, alleen al omdat de bedenker van Xerte, Julian Tenney er ook aanwezig zou zijn en zou spreken. En dat is toch een beetje als Steve Jobs of Tim Cook in levende lijve ontmoeten, nietwaar?

Maar ook de rest van het programma was interessant.

Er werd onder andere gesproken over prachtige nieuwe ontwikkelingen als de nieuwe release van het programma, waardoor het nóg gebruikersvriendelijker en kleurrijker zal worden en het opgaan van Xerte in de prestigieuze stichting Apereo. We hebben nog wel even geverifieerd of de naam behouden zou blijven en gelukkig, dat was het geval.

Maar ook waren er presentaties van geslaagde Xerteleerpaden (aan het eind werden er prijzen uitgereikt voor de mooiste) en waren er naast Julian Tenney nog meer interessante keynotes, bijvoorbeeld de overenthousiaste unstoppable professor Jan Elen over kwaliteitsvolle e-content.

Heel interessant en leerzaam allemaal.

En Leuven zelf was ook plezant; om ten volle van de content van het symposium van de volgende dag te genieten, waren we namelijk al een dagje eerder vertrokken naar de 'schat van een stad'. Uiteraard hebben we de (erkende erfgoed) Universiteitsbibliotheek bezocht, die ons de ogen deed uitkijken en natuurlijk niet te vergeten het rustgevende Groot Begijnhof en de heerlijke Botanische tuin.

Wat een stad, wat een programma! En dat alles met collega Gemma, de perfecte reisgenote, die me bijna het hele Leuvense bieralfabet heeft leren drinken!

speciaal voor de inspiratiedag gemaakte Xertecupcakes

2 opmerkingen:

Leendert de Vink zei

'Bijna het hele Leuvense bieralfabet.' Begrijp ik daarmee dat je tot de X van Xerte bent gekomen?

Festina Lente zei

Haha, daar zijn we blijven steken ja!