vrijdag 16 mei 2014

Iedereen komt door de deur behalve....


Ilja Leonard Pfeiffer heeft dinsdag de Libris Literatuurprijs gewonnen met zijn fantastische boek La Superba, dus ik verwachtte dat hij woensdag wel bij DWDD zou aanschuiven. Niets hoor! En donderdag en vrijdag ook niet.

Bij Pauw en Witteman dan? Nope. Wel zong Ellen ten Damme donderdag een lied waarvan de tekst door hem geschreven is en ging het over immigratie naar aanleiding van het boek van Chistine Otten en was ook Frans Timmermans aanwezig. Pfeiffer had daar gemakkelijk bijgekund, want in zijn bekroonde boek is immigratie immers een belangrijk thema.

Zou hij geen zin hebben gehad in kneuterig Hollands gekakel? Of zou hij soms bang zijn geweest op dezelfde stoel te belanden als Heleen van Rooyen met haar onsmakelijke selfies?

Ik kan me er iets bij voorstellen.

Gelukkig heeft hij zich overigens wel laten verleiden tot het houden van een radio-interview van maar liefst een uur lang bij Nooit meer slapen net na het winnen van de prijs. Misschien is dat inderdaad een betere keuze; het is een prachtig interview geworden, een Genuese dronk waardig.

En vandaag zag ik op zijn Facebookpagina dat Ilja uitgebreid gefĂȘteerd werd door zijn terrasvrienden in Genua. Thuis. Zoals het hoort.

Mooi(e) man!

Update: dinsdagavond verscheen hij wel maar liefst twee keer live bij Nieuwsuur (min. 10-17 en min. 35-40). Ook mooi.

Geen opmerkingen: