woensdag 28 mei 2014

Ga toch fietsen!


Trouwe lezers van dit blog weten het al: ik ben gek op fietsen en vind het belangrijk dat fietsen zo veel mogelijk gestimuleerd wordt.

En het is dus maar goed dat ik in Nederland - fietsland bij uitstek - woon. Hoewel het in ons land voor de hand lijkt te liggen dat er veel gefietst wordt door de geringe hoogteverschillen in ons landschap, is dat toch ook het gevolg van bewuste politiek (waar nu heel veel landen jaloers op zijn) van het aanleggen van een uitstekende fietsinfrastructuur, waaraan onder andere de protesten tegen de vele kinderdoden ten gevolge van het snel toenemende autoverkeer ('stop de kindermoord') én de oliecrisis in de jaren zeventig hebben bijgedragen.

En ik vind het dus ook prachtig dat in Nijmegen veel maatregelen worden genomen om het fietsen te stimuleren, want autorijden gaat uiteindelijk altijd ten koste van de natuur.

Je hebt al het RijnWaalpad (de snelle fietsverbinding tussen Arnhem en Nijmegen) dat z'n voltooiing nadert, en futuristische verlichting en paarse bewegwijzering krijgt en nu komt daar de fietsapp Toury nog bij.

De Toury-app is opgezet als een game, waaraan je individueel en als groep collega's aan mee kunt doen. Degene die het vaakst de fiets pakt (dat wordt op de app bijgehouden) en dus de meeste kilometers in het 'spel' maakt, wint een weekend Parijs; tevens wordt elke week onder alle deelnemers een fiets verloot.

Toch maar eens gaan downloaden, die app.

Geen opmerkingen: