zondag 13 april 2014

Ivanhoe


Een aparte gedachte van een architect: om je de bezoeker van de bibliotheek (en de faciliteiten daaromheen) voor te willen stellen als Ivanhoe. En toch deed de architect van de UB Wageningen dat. De bezoeker voelt zich inderdaad een ridder die een kasteel met mooie (houten) binnenplaats binnentreedt. En kan net als in de middeleeuwen verdwalen in de steegjes gevuld met boeken.

Zonder dat het gebouw middeleeuws oogt. Nee, het is bijvoorbeeld state of the art wat ze daar aan apparatuur hebben. En verder is het er licht en groen en heeft men er bakken voor gescheiden afval staan; echt een landbouwuniversiteitsbibliotheek! Tevens heeft men er studieplekken met tafels op verschillende hoogtes staan, maar dat heeft verder weinig met het milieu te maken; het is echter wel klantvriendelijk. Een fijne plek om te zijn.

Ik kwam er helaas niet te paard, maar met de trein en bus. En ik kwam er niet in de eerste plaats voor de bibliotheek, maar voor een landelijke vergadering van het LOOWI over informatievaardigheden. Mooi om te horen wat ze daar in Wageningen allemaal aan doen en interessant om te horen hoe ze hun e-learningmodules hebben opgezet. Want zoals je weet, zijn wij daar in Nijmegen ook druk mee bezig; binnenkort zal ik daar meer over vertellen, want we hebben onze tool gekozen (Xerte)! Weliswaar een andere dan in Wageningen (daar heeft men gekozen voor Lectora), maar dat sluit samenwerking zeker niet uit.

Verder hebben we het een en ander gehoord over rubrics (nakijkmodellen in Blackboard) en het onderwijs in datamanagementplannen.

Het was kortom weer een interessante middag, met veel hooi om over na te denken.

Geen opmerkingen: