zaterdag 29 maart 2014

Haast je langzaam!


Altijd zo leuk om Festina Lente - afbeeldingen te krijgen van lezers! Deze keer een van een krab en een vlinder uit een boek van Joke Hermsen* uit handen van Katharina.

Voor degenen die het vergeten waren: Festina Lente (haast je langzaam), de naam van mijn weblog en oorspronkelijk de lijfspreuk van keizer Augustus (wiens sterfdag dit jaar trouwens extra herdacht wordt, omdat-ie exact 2.000 jaar geleden was; zo lang gaat deze spreuk dus al mee) wil zeggen dat de beste vooruitgang geboekt wordt als men zowel aandacht heeft voor de snelheid van handelen als het beteugelen daarvan.
De afbeelding bij de spreuk bestaat vaak uit een combinatie van een slak en een haas (mijn twittersymbool) of een schildpad met een zeil.

Maar in dit geval dus uit een fladderende vlinder die vastgehouden wordt door een trage krab.
Op het eerste gezicht krijg je medelijden met de vlinder, omdat hij niet weg kan vliegen. Maar het is wel zo dat de krab de vlinder heel voorzichtig vasthoudt, zodat de vleugels van de vlinder niet beschadigd raken. Het beroeren met de scharen alleen is waarschijnlijk al genoeg om ervoor te zorgen dat deze vlinder geen tweede Ikaros wordt.

Doe rustig aan deze lente (maar niet té)!

* Morgenochtend te gast bij Boeken

Geen opmerkingen: