zondag 24 november 2013

Nijmeegse nacht


Nu ik toch bezig was, toch ook nog maar even de Nijmeegse Nacht van de Wintertuin meegepakt.

Erg leuk begin van die avond was het interview tussen Wilfried de Jong en Arjen Ederveen; het leek potdomme wel Zomergasten! Met als opmerkelijkste bekentenissen van Ederveen dat hij dyslectisch, kleurenblind en licht schizofreen is. En eigenlijk (dus) niet zo veel met literatuur heeft, alleen soms tijdens een strandvakantie, als hij op de billen voor hem uitgekeken is.

Daarna werden A.L. Snijders en Maartje Wortel geïnterviewd, las Kees 't Hart voor, was er tussendoor muziek en belandden we bij Meindert Talma, die voordroeg met synthesizer op schoot en beamerbediening naast zich op tafel. Volledig Gronings multimediaal en daarvóór voor mij volkomen onbekend.

Het geheel werd afgesloten met muziek van Riddim. En Wilfried de Jong en anderen droegen daarbij teksten voor.
foto: Karen van Dooren

Tjee, en dan heb ik nog niet eens de Nijmeegse nacht van de oversteek meegemaakt; shame on me, want ik geloof dat daar het échte spektakel was, maar dat ga ik vanavond goedmaken, let maar op!

Because it's all about the light, people.

2 opmerkingen:

Ester van Steekelenburg zei

Meindert Talma is een oude schoolvriend van Hessel. Hij leest zijn boeken voor op You-Tube, en Hessel volgt dit. Zodoende stelde Hessel mij voor het idee van Meindert op te volgen, en ook mijn boek te vertellen op You-Tube.

Festina Lente zei

Nou, da's toevallig zeg, dat Hessel hem kent.
Je boek op YouTube lijkt me een strak plan (als je het durft....), want dat zal het bereik van het boek veel goed doen!