donderdag 28 november 2013

Het meeleefdorp


Wat je ook kunt zeggen van Lent: het is een dorp dat meeleeft. Met de carnaval, met de vierdaagse, met de danssalon, maar ook met de opening van het nieuwe station, de nieuwe brug naar Nijmegen en de nieuwe supermarkt.


Ik ken geen Lentenaar die geen foto van de nieuwe brug op zijn of haar tijdlijn geplaatst heeft, of er niet overheen gelopen, gefietst of gereden is. En 'm niet mooi vindt. Maar dat is dan ook een wonder van ingenieurschap waar bij de opening vuurwerk was en de burgemeester en Frank Boeijen bij aanwezig waren om een woordje te doen.


Met de supermarkt ligt dat anders, want die hadden we al. Alleen niet zo'n mooie en grote en niet in de nieuwbouwwijk. Maar dat is nu gelukkig goedgemaakt.

openingstoespraak bij de nieuwe Jan Linders in Lent

En de Lentenaren uit de buurt hebben en masse (wees gerust, wij niet hoor!) flyers met de tekst 'Hoera Jan Linders' op hun raam opgehangen. Hun kinderen hebben er tekeningen bijgemaakt; de onze niet. Nee, want dat zijn pubers.


Wat hen meer interesseert, is dat ze bij de "Jan" tegenwoordig KROKODILLENVLEES hebben!
Waar een klein dorp groot in kan zijn.

2 opmerkingen:

Marina Noordegraaf .... zei

Mooie plek om te wonen dus, Lent :-)

Ik vond het geweldig leuk om over de brug te lopen op de dag dat het kon en de dag erop reed ik erover en reed er nog bijna niemand. Alsof mensen 'm nog niet hadden weten te vinden. Bijzondere ervaring.

En Nijmegen en Lent liggen weer een stukkie dichter bij elkaar, nietwaar ;-)

Festina Lente zei

Ja, we wonen nu op loopafstand van elkaar ;-)

Wij hebben er ook meteen 's avonds overheen gereden: wat een beauty!