zaterdag 5 oktober 2013

Tom en Rohani reizen


Soms hebben de zuiderburen echt prachtige programma's, bijvoorbeeld Reizen Waes, waarin presentator Tom Waes naar landen trekt die de gemiddelde toerist liever links laat liggen. Zo reist hij naar Turkmenistan, Zuid-Soedan, Colombia, Pitcairn, Vanautu, Bhutan, Transistrië, Zuid-Ossetië, Abchazië en .....Iran. Ja, want in Iran kun je ook prima vakantie vieren, dat kan ik beamen na er twee keer geweest te zijn.

Waes bezoekt de hoofdstad, het graf van Khomeini (waar prompt zijn schoenen gestolen worden), Isfahan (misschien wel de mooiste stad ter wereld), gaat skiën (inclusief après-ski met alcohol) en bezoekt het eiland Qeshm. Dat laatste was overigens een tip van de onlangs afgetreden president Ahmedinijad, die het eiland prees als het mooiste en meest traditionele van Iran.

Het is jammer dat het programma niet in z'n geheel op internet te vinden is, maar hier wel klein stukje uit de aflevering met de scène waarbij Ton Waes Rohani ontmoet bij het Vrijdagsgebed, nog onkundig van het feit dat dit een paar maanden later de president van Iran zou zijn.

En wát voor een president. Eentje die gezellig met Obama en Amanpour bept en de baas van Twitter middels een tweet antwoord geeft op een vraag met betrekking tot de persvrijheid in zijn land:


Het zal niet lang meer duren of je hoort er niet meer bij als je niet in Iran geweest bent. Tot die tijd kun je je misschien vermaken met een documentaire over de prachtige natuur in dat land:


Geen opmerkingen: