maandag 21 oktober 2013

Broer en zus


De zaal bij het Regionaal Archief was vol. Stampvol. Het was dan ook een unieke gelegenheid: Broer Olivier en zus Kysia Hekster gaven samen een lezing over de verhouding tussen vorst en volk in respectievelijk de Romeinse oudheid en de moderne tijd.

Professor Olivier zoomde daarbij vooral in op de verschillen tussen de vroege Romeinse keizertijd (Augustus, die zich officieel geen keizer durfde te noemen) en de late oudheid (keizer Constantijn) en verslaggeefster Kysia op 'tsaar' Poetin en koning Willem-Alexander.

Het werd een dolle presentatie, waarbij vooral de interactie tussen broer en zus aandoenlijk om te zien was. Broer moest zus bijvoorbeeld helpen met het opstarten van een filmpje (dat overigens erg grappig was: de highlights uit de optredens van Boris Jeltsin) en Kysia probeerde gewiekst de wat moeilijkere vragen door te spelen aan haar grotere (maar jongere) broer Olivier. Af en toe overlegden ze ook samen, wat een man uit het publiek deed opmerken: 'laten we het wel centraal houden ja!'. Bulderend gelach, want iedereen was gecharmeerd van de twee.

Kysia heeft de koning nog nooit durven vragen wat hij van de Willemparodie├źn van LuckyTV vindt, gaat dat misschien ooit nog doen, maar verheugde zich in ieder geval nu al op het bezoek van de grote Willem-Alexander aan de kleine Poetin.

Een vorstelijk paar, die twee!

Geen opmerkingen: