vrijdag 27 september 2013

Rector magnificus Alexander Klöpping


'Zonde dat al die inspirerende hoogleraren van Nederland alleen door hun studenten te zien zijn en niet ook door de rest van Nederland', vond Alexander Klöpping. Dus bouwde hij met een aantal vrienden een platform waarop onze Nederlandse hoogleraren een kwartier lang hun kunsten mogen vertonen voor het ganse volk. Gratis. De universiteit van Nederland. Of beter gezegd: de etalage van de universiteiten van Nederland. Met Klöpping als rector magnificus. Zó vet (zoals hij zelf maar blijft herhalen).....Omdat de universiteitsbesturen zelf niet in dit initiatief wilden investeren, heeft hij commerciële partijen gevraagd dit project te financieren. Ook de NRC is partner.

Ik heb me vandaag maar eens op het YouTube-kanaal geabonneerd. In oktober (de achtste) barst het los.
Hier alvast een voorproefje:


2 opmerkingen:

Ester van Steekelenburg zei

Zojuist het filmpje bekeken. Enorm interessant! Van de week ouderavond gehad van Amber. Er werd verteld dat er voor V4 ook nog een excursie op het programma staat, langs de Universiteiten van Groningen. Voor Amber zijn deze filmpjes een goede manier om zich voor te bereiden. Sowieso een goede manier om VWO-ers te enthousiasmeren voor Universitaire Sudies.

Festina Lente zei

Ja, mooi initiatief van onze Alexander. De universiteiten mogen blij zijn met zo'n ambassadeur; zelf zagen ze er geen enkel heil in. Weet Amber al wat ze wil gaan studeren?