zondag 30 juni 2013

Het huiskamerrestaurant van Myriam


Het leven zit vol met dingen die je voor het eerst doet, en over het algemeen zijn het díe dingen die het leven waardevol maken. Gisteren was er weer eens zo'n mooi moment voor mij: ik ging voor het eerst naar een huiskamerrestaurant.

Dat Myriam goed kon koken, wist ik al wel, omdat we al vaker bij haar gegeten hadden. Maar dan waren we gewoon met z'n viertjes. Nu waren we maar liefst met zestien man. Het thema van de avond was: asperges. Anders dan de andere keren dus, toen ik Grieks en Italiaans bij haar at.

Het waren acht gangen die we mochten verorberen en in alle gerechtjes zaten asperges verwerkt. Asperges met hüttenkäse en garnalen, met aardbeiendressing, met frambozen, met filodeeg, met dragonsaus, you name it, Myriam (en haar buurvrouw) made it. En het was allemaal goed en zelfgemaakt, niets kunstmatig, zelfs de drank niet en zeker de likeur op het einde niet. En de mensen die te gast waren, waren allemaal aangenaam gezelschap. Prachtig om te zien dat mensen die elkaar niet kennen in één avond waardevolle kennissen kunnen worden. Er gingen in ieder geval heel wat visitekaartjes de tafel rond. Het was dus zogezegd ook een beetje netwerken in een prettige ambiance. Maar in de eerste plaats was het gezellig, lekker en huiselijk sjiek. En misschien wel juist daardoor kreeg eenieder van ons de neiging om even te helpen opruimen en afwassen. Maar dat mocht dus niet.

Ik kan het eenieder aanraden: schuif eens aan bij een huiskamerrestaurant en als het even kan bij mjammie Myriam, want dan weet je zeker dat het goed is!

2 opmerkingen:

Anja zei

Het interieur van dit restaurant lijkt veel op een
restaurant bij ons in de buurt (ook met zo'n groete boekenkast). Dat heeft ook een hele huiselijke sfeer. Het eten is er ook uimuntend. Vandaar dat wij hier heel graag naar toe gaan om lang na te tafelen.

Festina Lente zei

Kan ik me voorstellen! Ziet er (ook) geweldig uit!