woensdag 14 november 2012

Romeinenmeeting


Netwerken, dat deden ze bij de Romeinen ook al - bovenstaande foto zou zo maar een LinkedInprofielfoto uit de oudheid kunnen zijn - dus waarom zouden de Romeinenliefhebbers van vandaag de dag dat ook niet doen?

Dat zullen de mensen van het Romeinenfestival gedacht hebben toen ze voor de eerste keer een Romeinenmeeting organiseerden. Maar dat was nog in het achterafzaaltje dat meer op een plaatselijke damclub dan op een netwerklocatie leek. Dat moet beter kunnen, bedachten ze.

En ziehier het resultaat: een heuse grote, drukbezochte Romeinenmeeting in museum het Valkhof met boekpresentatie, lezing, elevator pitches en al. Tja, en bij zo'n vernieuwde aanpak hoort ook een nieuwe naam! En die werd zondag dan ook meteen onthuld: RomeinenNU. En de nieuwe vereniging (oftewel oude vereniging in een nieuw jasje) gaat zich naast met het Romeinenfestival dat eens in de twee jaar georganiseerd wordt ook bezighouden met een verbindende en promotionele rol voor allerlei Romeinse initiatieven in het hele land. En dat die er in groten getale zijn en soms in elkaars verlengde liggen, was wel te zien aan de flitspresentaties:

Limes op de kaart (door Arlette van Vliet)
vici.orghttp://vici.org/ (door René Voorburg)
Romeinen. Kleding uit de Romeinse tijd in Noordwest-Europa (door Stef Verstraten)
Romeins schip Liburna (door Alieke van Bockel)
Archeologisch Belevingspark Noviolocus (door Robert Wimmers)
Kops Plateau (door Frits Bevort)
ALA Batavorum (door Jurjen Draaisma)
Het houten Zwaard (door Marc Sanders)
Limissie (door Antje Grolleman)

En nadat een aantal van de gasten en Nijmeegse archeologen in situ bij een Romeins object dat hem het meest aan het hart lag een kleine presentatie had gehouden, was het tijd voor de netwerkborrel. Met Romeinse hapjes. Nobilitas cogit...

Geen opmerkingen: