woensdag 17 oktober 2012

Bosbeek rules


Wie denkt te zijn in een hotel
die kere terug en wel snel
Wij kennen geen rangen of standen
geen arm, geen rijk,
alleen maar vriendschapsbanden.
Wij zijn allemaal gelijk!

Bij binnenkomst in het natuurvriendenhuis de Bosbeek wordt eenieder er meteen aan herinnerd om zich niet arrogant op te stellen naar de medehuurders toe.

En toch hebben wij het bijna voor elkaar gekregen om ruzie te krijgen over een pakje ham, een pakje kaas en een paar bananen.

'Zijn jullie zo aso dan?', vraag je je misschien af.

Nee hoor, maar de pubers van ons gezelschap snapten niet helemaal dat ze niet zo maar alles konden pakken wat in de gezamenlijke koelkast stond (voor wie het niet kent: het systeem werkt met mandjes met kamernummers) en dat niet alle fruitmanden bij ons gezelschap hoorden.

En dus kwam er een bejaarde vrouw hevig verontwaardigd (zeg maar gerust agressief) op ons af. Dat het maar eens afgelopen moest zijn met dat stelen van hun spullen, want dat ze nu geen lekker, met zorg ingekocht beleg meer hadden en de kleinkinderen nu geen banaan bij hun ontbijt zouden krijgen, kortom dat hun hele vakantie eigenlijk vergald was.

Oeps, dit soort Bosbekers waren we niet gewend!

Dus we hebben ze snel verwend met uit onze voorraad uit te kiezen lekkernijen. Dat hielp. En de volgende dag hebben we nieuwe bananen voor ze gekocht. Dat hielp nog meer.

En om de goede vrede niet weer in de waagschaal te stellen, hebben we maar niet gemeld dat wij ook wat misten: vier Magnums uit de vriezer en natuurlijk de lekkerste: de witte.

Berg vrij!

6 opmerkingen:

katharina zei

Tjonge jonge!!!
Echte natuurvrienden dus........

Festina Lente zei

En vooral lekker sportief...

katharina zei

Waar ik het mee van versteld sta is het apenrots gedrag van de natuurvrienden als er iemand een banaan gapt. Met bijbehorende agressieve uitingen.
Leuk voor een onderzoek van Frans vd Waal in een natuurvriendenhuis.

Wim zei

Dit lijkt een Eus & Okko sketch :)
(Koefnoen)

Festina Lente zei

@ Katharina: fun!

Festina Lente zei

Ha, ha, inderdaad! Ze had ook een zeer volgzame man ;-)