woensdag 8 augustus 2012

Nooit gezien


Stond dit gedicht altijd al op de muur van het huis waar ik elke dag langsfiets of niet? Het is me in elk geval een week geleden pas opgevallen.
als de Waal uit het zicht is, stroomt de verbeelding
En wat ik me ook afvraag, is wat ermee bedoeld wordt. Wordt men pas creatief als men ver genoeg van de beroemde Nijmeegse rivier weg is, of draagt men de Waal altijd in verbeelding met zich mee?

Ik droom verder.

7 opmerkingen:

Lewi zei

Ik zou zeggen dat het iets te maken heeft met een melancholisch verlangen naar de Waal, dus de tweede optie. Mooi gedicht! Overigens heb ik het ook nog nooit gezien, en ik kom toch met enige regelmaat nog met de trein langs dit gebouw.

smetius zei

Het lijkt me eerder een aanmoediging om Nijmegen te verlaten, om je horizon te verbreden, om als mens te groeien.

Festina Lente zei

Mooie aanvullingen! En we zijn alledrie uit Nijmegen vertrokken, nietwaar?

@LeWi: dus ik was niet de enige die het nooitgezien had....

Marina Noordegraaf .... zei

ik 'ken' de bedenker (een vriend van een vriendin). En het staat er ook nog niet zo lang (weet niet precies hoe lang nog niet, kan ik navragen). Voor mij is het een moderne versie van "Panta Rhei" - Alles stroomt, je stapt geen twee keer in dezelfde rivier, er hoeft geen rivier te zijn om iets te laten stromen. Mooi, dat de verbeelding van ons allen nu diverse kanten opstroomt. Daar waar de rivier een bedding heeft, moet je die van je verbeelding zelf maken :-)

Festina Lente zei

Mooi gezegd; ik zou wel eens willen weten hoe lang het er eigenlijk staat, want het was me voorheen nooit opgevallen en gedichten op muren vallen me meestal wel op....

Marina Noordegraaf .... zei

Hoi, ik heb het nog even nagevraagd. De tekst hing er vanaf ongeveer 10 juli 2012 (kan ook 11 juli zijn maar zo rondom die dag)

Festina Lente zei

Hé, wat goed van je! En het klopt dus dat het er niet allang, maar pas pas hangt ;-)