zondag 29 juli 2012

Eigen parkeerplaats eerst


Soms begrijp ik dingen gewoonweg niet. Bijvoorbeeld waarom bij de bouw van de nieuwe supermarkt in Lent (bij ons om de hoek, hoe gaaf is dat!) eerst de parkeerplaats gebouwd wordt, daar al een half jaar over gedaan wordt en er nog geen fundament voor de supermarkt gelegd is. Zou die supermarkt er uberhaupt wel komen? Of zouden we ons met alle nieuwbouwbewoners in de huidige krappe, gebouwd-voor-een-kwart-van-de-mensen-die-oorspronkelijk-in-Lent-woonden-supermarkt moeten blijven verdringen? En/of: waarom eerst die parkeerplaats? Zodat het bouwverkeer voor de supermarkt daar straks kan parkeren? Ik begrijp het gewoon niet. Kan iemand me dat uitleggen?

4 opmerkingen:

afdeling communicatie zei

Beste Monique,

Ja, dat kan ik je uitleggen! Ten eerste: Jan Linders komt er zeker. De bouwhekken staan er al en na ze zomerstop gaat de eerste schop de grond in. En waarom nou eerst die parkeerplaatsen? Omdat die worden aangelegd door de gemeente, en de supermarkt wordt gebouwd door Portaal, voor Jan L. JL (himself ;-)) heeft de gemeente uitdrukkelijk gevraagd om de parkeerplaatsen alvast aan te leggen zodat de winkel meteen open kan als de bouw klaar is. Zodat al die enthousiaste buurtbewoners niet een maand lang verlekkerd naar een kant-en-klare spik-splinternieuwe winkel staan te turen zonder dat ze naar binnen kunnen. Of je kunt wel naar binnen maar moet dan honderden meters met je boodschappen zeulen. Dus. Bijkomend voordeel: de bouwvakkers die de klus gaan klaren (en ook de bouwvakkers die in de buurt bezig zijn)kunnen tijdens de bouw hun auto's kwijt. Al met al heel begrijpelijk toch?

Festina Lente zei

Eigenlijk wel begrijpelijk....
Heel hartelijk bedankt voor dit uitgebreide antwoord! Wat een service!

Anoniem zei

Wat leuk dat de 'afdeling communicatie' je vraag heeft beantwoord. En daarmee ook mijn vraag, iedere keer als ik er langs kom vraag ik me hetzelfde af. Maar nu is het mysterie opgelost!

Conny, een mede-lentse.

Festina Lente zei

Ha, mooi zo, dankzij alerte afdeling communicatie!