woensdag 6 juni 2012

Addervlees als remedie tegen hoofdluis

Gelukkig lijken wij er vanaf te zijn nu onze kinderen naar de middelbare school zijn: hoofdluis. My god, wat haat ik die beestjes.

En ze zijn van alle tijden: ook de Grieken en de Romeinen hadden er al last van. De Oudheid, een weblog dat ik pas ontdekt heb, schreef erover. De remedie in de oudheid tegen hoofdluis: het eten van addervlees. Hierbijhet recept voor als je last van luizen hebt (of 400 jaar oud wilt worden):

 Sommige mensen, nogmaals, gebruiken adders als voedingsmiddel. Als je dit doet, is het aan te raden om op het moment dat ze gedood worden, zout in hun bek te leggen en dat te laten smelten. Vervolgens moet aan beide uiteinden van het lichaam van het lichaam een lengte van vier vingers worden afgesneden en moeten de darmen worden verwijderd. De rest moet gekookt worden in een mengsel van water, olie, zout en dille.
Eet smakelijk!

4 opmerkingen:

gerke60 zei

Het is aan te raden om op het moment dat ze gedood worden, zout in hun bek te leggen en dat te laten smelten ...

Een "dode" slang,(zelfs als de kop los van het lichaam is gesneden),heeft het nog uren een bijt reflex. Gif is wel een erg definitieve oplossing voor het hoofdluis probleem lijkt mij ;-)

Festina Lente zei

Ik weet ook noet wat erger is: de kwaal of de remedie in dit geval....

katharina zei

eens in Nigeria hadden we slang als ontbijt. Zo op het bordje en herkenbaar. BRRRRRRRR

Festina Lente zei

GETSIE! Dat land verdwijnt iig van het lijstje van ooit nog te bezoeken landen!