dinsdag 22 mei 2012

Durf en visie for president!


„Beste burger, onze economie heeft haar natuurlijke grens bereikt. Groeien kan enkel nog door de snoeien: in uw inkomen, spaargeld en pensioen. Na de agrarische, industriële en kapitalistische revolutie is het daarom tijd voor wederom een transformatie van onze economische ordening. De overstap naar een nieuwe energievoorziening is daarbij prioriteit nummer één. Want duurzame energie heeft de potentie uit te groeien tot een miljardenindustrie, die zelfs de IT-sector qua omvang doet verbleken. Miljoenen banen voor hoog- én laagopgeleiden liggen in het verschiet. Grondstoffenoorlogen zullen tot het verleden behoren. Door oliedollars gefinancierde dictaturen worden verzwakt. De macht van fossiele monopolies doorbroken. De autonomie in eigen kring en eigen land hersteld. Wie nu vooroploopt in duurzame bronnen zal straks tot wereldmacht uitgroeien. Een wereldmacht om trots op te zijn!”


Zo zou een een politiek leider met visie de burgers van het land moeten toespreken, aldus Rob Wijnberg vandaag in NRC-next. Maar ja, wie dan? Thefuck Dibi zou het vol bravoure kunnen, maar mist de inhoud. 'Sappige' Jolande zou het vol realistisch idealisme kunnen zeggen, maar mist de bravoure.

Misschien dan de man die door zijn Facebookaanhang gevraagd is Groen Links te gaan leiden en nog een messiaans uiterlijk heeft ook? Die zegt namelijk zinnige dingen als:


'Misschien heeft de Nederlandse politiek behoefte aan iemand die hard wil nadenken in plaats van te reageren met een klanknabootsing op het nieuws van de dag. GroenLinks is bij uitstek de partij die altijd heeft gedacht in gewaagde oplossingen in plaats van in gemakkelijke retoriek. Misschien hebben ze een leider nodig die durft te twijfelen in plaats van BAM! te zeggen voordat hij de vraag heeft verstaan'.


RIGHT! Of toch niet?

Geen opmerkingen: