donderdag 22 december 2011

Mirza Ghasemi



Toen ik mijn man leerde kennen, was een van de dingen die me opvielen, dat hij zo een verfijnde smaak had. En toen zijn moeder een aantal maanden bij ons logeerde en echt Iraans eten voor ons kookte, snapte ik ook waarom. Dat Iraanse eten is gewoon niet te versmaden, zo gevarieerd en rijk aan smaak!

Ook Jamie Olivier komt superlatieven tekort voor het Perzische eten; hij noemt het 'elegant', 'parfum gewoon'. Hij voorspelt dat Iraans eten de nieuwe trend zal worden.

Dus: als je nog een heerlijk bijgerecht voor het kerstdiner zoekt, probeer dan eens Mirza Ghasemi uit. Op het filmpje hierboven zie je hoe dat gemaakt moet worden.

4 opmerkingen:

Lewi zei

Ik heb het vaker gehoord, maar moet bekennen nog nooit Iraans te hebben gegeten. Het ziet er wel heerlijk uit. Watertanden!

Festina Lente zei

Absoluut! Eens een van de Iraanse restaurants in Utrecht bezoeken?

Lewi zei

Ik zal me er eens op oriënteren, weet niet eens of ze er zijn...

Festina Lente zei

Zeker doen! En anders een keer in Amsterdam; daar hebben ze er meerdere...