woensdag 16 november 2011

Digitale sinterklaas

We vieren nu al een paar jaar achter elkaar sinterklaas met een 'samengeraapt clubje': de buren, mijn ouders en wij. En dat naar ieders zin, vooral naar die van de pubers, want die houden nu eenmaal van wat grotere groepen dan alleen het eigen gezin.

Dit jaar konden we echter geen datum vinden om gezamenlijk lootjes te trekken. Dus voor het eerst maar eens digitaal geprobeerd. Daartoe moesten we wel een emailadres voor mijn vader aanmaken, want die had er nog geen. Wát, geen emailadres? Ja, er bestaan werkelijk nog mensen die geen emailadres hebben. Maar nu misschien niet meer dus. En, surprise, het lukte nog ook allemaal. We moesten weliswaar een paar keer heen en weer bellen met mijn ouders voor de laatste instructies, maar dat is nog altijd beter dan dat steeds weer iemand z'n eigen lootje trekt, of van degene die hij vorig jaar ook al had.

En de verlanglijstjes? Die zien er bij bijna allemaal hetzelfde uit: een iTuneskaart graag. Behalve mijn ouders, die vragen tenminste nog normale kado's, niet van die malle kaartjes om lucht mee te kopen.

Maar nu mijn vader een emailadres heeft, ben ik er niet meer zeker van of zij niet volgend jaar ook.....een iTuneskaart willen.

4 opmerkingen:

Hans zei

Wat een geweldige cartoon. Die nieuwe technieken ook: zo weet Sinterklaas nooit of je naam al in het grote boek staat ;-)

Festina Lente zei

Ha, ha, Sint gaat met z'n tijd mee ja. Er zijn trouwens wel ouders boos op Dieuwertje, omdat ze hun kinderen net geleerd hebben dat ze op geen enkele site hun naam en e-mailadres moeten achterlaten en nu worden ze ertoe 'gedwongen', omdat ze anders geen pakjes krijgen.
Ik heb m'n naam voor de zekerheid ook maar ingevuld, jij ook? :-)

Rose-Lent zei

Haha! Leuke cartoon!

Festina Lente zei

Ja he, vond ik ook. E-books hebben niet alleen maar voordelen...