zondag 23 oktober 2011

Stil in mij


Je hebt absolute stilte, relatieve stilte, gewenstse stilte, ongewenste stilte, heerlijke stilte, oorverdovende stilte, zittende stilte, staande stilte, warme stilte, koude stilte, geconcentreerde stilte, gedeelde stilte.
Ik heb ze gisteren allemaal meegemaakt op de stiltedag.

En toen werd het echt stil, langdurig stil, vredig stil. En da's ook wel eens fijn. Want waar vind je dat nog tegenwoordig: stilte.

6 opmerkingen:

Fabiola zei

Mooi! Liedje en blogbericht, allebei:-)

Festina Lente zei

Dank je. Vind ik ook (het liedje dan:)

Edwin Mijnsbergen zei

Maar was het dan ook stil om je heen, of is dat geen vereiste?

Festina Lente zei

Ja, absoluut, we hadden de stiltedag met ongeveer 20 man in een soort villa met prachtige tuin eromheen en een bos aan de overkant, waar we allemaal gebruik van hebben gemaakt. De leraar sprak wel om ons door de yoga- en meditatieoefeningen heen te helpen en af en toe een opdracht of gedachte mee te geven. En aan het begin en einde las hij een verhaal en een gedicht voor. Heel praktisch en afwisselend op deze manier toch.
Het raarst was dat je tijdens de koffiepauze en lunch ook niets tegen elkaar mocht zeggen. Maar - zoals een van de deelnemers zei - dat is in de sauna ook zo. Apart was het in elk geval wel. En als ik de kans krijg, ga ik het absoluut nog een keer doen!

Bas van Houwelingen zei

Mooie ervaring, ik heb het jaren geleden iets vergelijkbaars meegemaakt tijdens een soort Zen-weekend. Altijd van plan het nog eens over te doen. Niet meer van gekomen helaas. Maar die bijzondere ervaring ligt nog vers in mijn herinnering.

Festina Lente zei

Gewoon doen! 30 oktober is het stiltedag > genoeg aanbod!