woensdag 3 augustus 2011

Vakantie en internet

De belangrijkste voorwaarde voor ons gezin (en dan met name de kinderen) bij het uitkiezen van de vakantiebestemming en -accomodatie is tegenwoordig, of er wifi in de buurt is en wel het liefst in het hotel, de camping of appartement zelf.

Enfin, we hadden de appartementen er dit jaar weer op uitgezocht. In Praag ging het prima; hele dag at any moment wifi voor alle vier de personen, iPods en iPads tegelijk. Feest dus. Alle nieuwtjes konden meteen gedeeld worden.

In Berlijn was het minder. Toen we vroegen naar de wifi, werd ons een USB-stick aangereikt. Voor wifi op de laptop. Je had de gezichten van de kinderen moeten zien! En dan nog een geluk dat ik de laptop meegenomen had. Zo kon iedereen om de beurt op het zwarte apparaat. Maar erg bevredigend was dat niet. Het internet was traag en dat om de beurt geeft je ook niet echt een gevoel van vrijheid.....
Dus maar even opgezocht waar een internetcafé in de buurt van ons appartement was. Er bleek er een om de hoek te zijn. Vakantie weer goed voor de kinderen. En ook voor ons, want ze hadden daar enorm lekkere en verantwoorde, want biologische cappuccino. En heerlijke banken waar je lui op kon zitten of liggen.

Eind goed al goed.

2 opmerkingen:

Reintje Senders zei

Tuurlijk, je wilt meteen alles opzoeken en delen. Geldt uiteraard ook voor Iphones.

Festina Lente zei

Maar daarmee heb je permanente toegang toch?