vrijdag 12 augustus 2011

Gladiatoren gearresteerd in Rome


Als je in Rome bent, ontkóm je bijna niet aan de gladiatoren die met je op de foto willen, of liever gezegd, die geld willen omdat jij met hun op de foto wilt, of beter gezegd, die je geraffineerd verleiden om met je op de foto te gaan, zodat zij dan een euro of 10 (bij Amerikanen en Japanners wordt vaak meer gevraagd) van je kunnen opstrijken. En durf maar eens niet te betalen, want het zijn stevige, bewapende kerels. En ze steunen elkaar in het in toom houden van 'wanbetalers'; het zijn tenslotte collega's in 'crime'. Mafia in godenlichamen.

Het schijnt een behoorlijk lucratief gebeuren te zijn; onderzoek door de politie heeft uitgewezen dat de 'gladiatorenmafia' de toeristische trekpleistermarkt zelfs onderling verdeeld heeft. De handel is in handen van zeven families; concurrenten van buiten die ook een graantje willen meepikken, worden met harde hand verdreven. Dat ondervonden pas ook de undercoveragenten in gladiatorenoutfit: ook deze werden aangevallen en geïntimideerd.
Maar deze keer waren het de gladiatoren die het onderspit moesten delven: ze werden namelijk door de collega's van de undercoveragenten in de boeien geslagen.

En nu? Zouden ze het nu in de arena moeten uitvechten?


De 'echte' gladiatoren in gelukkiger tijden (filmpje):

2 opmerkingen:

Reintje Senders zei

Die maffiosi zijn zeker zoveel geld bij elkaar aan het schrapen nu Berlusconi zeer flink aan het bezuinigen gaat. Wat geld achter de hand zeg maar.

Festina Lente zei

En wellicht dat Berlusconi ze kan inzetten tegen de stakers en oproerkraaiers die er ongetwijfeld zullen komen als de bezuinigingen eenmaal hun beslag zullen krijgen? Als een soort ME in stijl?