donderdag 21 juli 2011

Statistieken


Heel soms, bijvoorbeeld als ik vakantie of niets beters te doen heb, kijk ik wel eens naar de statistieken Festina Lente van blogspot, hoewel ik meer gewend ben aan die van get clicky.
En dat levert verrassende conclusies op, want de stukjes die niet per se het meest interessant of leuk zijn naar mijn mening, worden het meest gelezen. De top 3 van dit jaar is namelijk:

iPad: 32.461 views
CDA-congres: 7.915 views
Afscheid: 4.319 views

In totaal is mijn weblog dit jaar 120.000 keer bekeken; de twee zinnen (inclusief verwijzing en flimpje) over de iPad waren dus goed voor ruim een kwart van de pageviews.

Wat me verder opviel, was dat de mensen die het item over het CDA-congres en het afscheid bekeken, meestal een minuut of drie, vier de tijd namen om het stuk (in het geval van het CDA-congres ook het stukje YouTube film met optreden van Camiel Eurlings) te lezen. En dat kan van de iPadmensen niet gezegd worden; daar bleef het bezoek vaak beperkt tot 10 seconden.

Blijft interessante materie, die statistieken. Ben nu al benieuwd naar volgend jaar!

3 opmerkingen:

WoneninLent zei

Indrukwekkende statistieken hoor. Nu weet je waar je het voor doet!

Marjo Bakker zei

Wauw, wat een cijfers! Ik wist niet dat je ook kunt zien hoe lang mensen bij een post blijven hangen. Hoe doe je dat?

Festina Lente zei

@ WoneninLent: ik zal je een geheim verklappen: ik schrijf niet voor de statistieken, maar voor mezelf (niet verder vertellen hoor!); maar ik vind ze wel grappig!

@ Marjo Bakker: dank je; dat zie ik bij get clicky (gratis tool).