dinsdag 5 juli 2011

Nijmegen Directwandeling

Je hebt van die dagen dat het gewoon lekker weer is. Gisteren was zo'n dag. En het regende mooie dingen: ten eerste dat mijn zoon over is naar de derde klas en ten tweede dat ik weer op pad ging met de bloggers van Nijmegen Direct.

We zouden eerst een wandeling door de (historie van) de Burchtstraat krijgen en daarna iets gaan drinken. Maar het liep even heel anders: de tourleader was namelijk ziek! Niet dat dat een probleem voor de altijd opgewekte leden van Nijmegen Direct was; die verzonnen gewoon zelf een route en wel de brug tot brugloop: heen over de autobrug en terug over de fietsbrug met tussendoor een pad langs de Lentse dijk met een adembenemend uitzicht over Nijmegen.
Op de fietsbrug vertelde iemand nog een leuk weetje, namelijk dat in de zwarte leuning van de brug in spiegelbeeld steeds de letters WAAL staan. Dat was me nog nooit opgevallen, hoewel ik toch al minstens 5 jaar over die brug fiets. Dat verhaal neem je toch maar weer mooi mee op zo'n avond.
Natuurlijk moest er na de vermoeiende wandeling ook wat gedronken worden, al was het maar om het eenjarig bestaan van Nijmegen Direct te vieren. Bij het eerste terras aan de zwoele waalkade werden we om onduidelijke redenen geweigerd (te weinig personeel om ons te bedienen?)
Maar het tweede terras ontving ons gelukkig gastvrij.
En zo hoort het ook. Het was een mooie avond en dat was het.

4 opmerkingen:

Reintje Senders zei

Lijkt me inderdaad leuk om eens een wandeling in de omgeving van Nijmegen te maken.

Festina Lente zei

Ja, dat is altijd fijn; misschien moet je je abonneren op Nijmegen Direct; blijf je in ieder geval op de hoogte (ook als er weer eens een keer een wandeling georganiseerd wordt).

katharina zei

gefeliciteerd met zoon!

Festina Lente zei

Lekkkerrrrrrrr!