vrijdag 25 maart 2011

Vasten

Ik vast. Ja, vast zul je zeggen.

Nee echt, ik onthoud me totaal van snoep en andere lekkernijen gedurende de periode tussen carnaval en Pasen. Behalve met verjaardagen, dan eet ik gezellig een taartje mee. En misschien bevalt dat ritme me wel en houd ik het zo.

En blijkbaar ben ik niet de enige. Ook Mary Beard, de vrouw achter het leuke weblog A don's life, vast. Maar dan wat betreft het alcoholgebruik. Dit jaar, zo schrijft ze, zal dat overigens niet meevallen gezien haar verblijf in Amerika met veel sociale verplichtingen.

Een grappig detail vond ik dat de vastentijd in het Engels blijkbaar (daar kwam ik tijdens het lezen van haar artikel hierover pas achter) Lent wordt genoemd. Dat wist ik niet Hoe toepasselijk!

Heel leerzaam, dat Vasten.

2 opmerkingen:

Lewi zei

Lent in Lent, beter kan toch niet? Ik kan me herinneren dat mijn ouders het ook eens hebben gedaan, een soort actie vanuit de kerk. Wij zijn grevo's en ik geloof niet dat er echt een traditie van vasten is, maar toen was dat meer als actie van bewustwording. Helemaal niet gek om eens te doen.

Festina Lente zei

@ LeWi: zeker niet, het reinigt je lichaam (en met een beetje geluk je geest ook). De volgende stap is eens mee te doen met de Ramadan, maar dat lijkt me helemaal een opgave!