zaterdag 5 maart 2011

Bloggend personeel productiever

Bloggend personeel productiever: aldus de kop boven een artikel uit nu.nl. Kijk, quod erat demonstrandum. Uit onderzoek blijkt dat werknemers die vrijuit mogen bloggen over zowel hun zakelijke als persoonlijke leven (dat laatste is ook belangrijk), productiever zijn op het werk; het helpt ze namelijk om dichter bij elkaar te komen en goede relaties op te bouwen. En daarnaast - daar komt het - verhoogt het na verloop van tijd zelfs de productiviteit. Het bloggen vergroot (net als Facebook en Twitter) ook nog eens de persoonlijke relaties op het werk: een online gesprek leidt vaker tot een offline gesprek. Mooi toch?

Hoewel ik zelf altijd in mijn vrije tijd blog, denk ik dat het, naast dat ik het erg leuk vind, ook mijn productiviteit op mijn werk verhoogt - cadeautje voor mijn werkgever dus. Je hoort namelijk nog eens wat, je leest nog eens wat (bloggen is namelijk ook lezen, onder andere van andere blogs, anders zou je niet van een relatie kunnen spreken). En met een beetje geluk bouw je ook nog eens relaties met vakcollega's buiten je eigen werkkring op. Ook dat kan nuttig zijn. En leuk. Want bloggende medemensen zijn over het algemeen vooral ..... leuk!

4 opmerkingen:

Bas zei

Mooi, die kunnen we weer in onze zak steken. Als onderzoek dat uitwijst, moet het toch wel waar zijn, toch? :-)

Festina Lente zei

Absoluut!

Reintje Senders zei

Gelukkig mag ik op m'n werk bloggen. En met de social media weet ik zelfs wat er onder neven en nichten gebeurt, die ik anders maar een keer per jaar.

Festina Lente zei

Lucky you! En de familie wordt maar closer en closer!