maandag 14 februari 2011

Bofkont


Heb je dat ook wel eens, dat je je een bofkont voelt omdat er iets leuks op je werk georganiseerd wordt? Vandaag is in elk geval zo'n dag voor mij; en wel omdat ik naar de Kellendonklezing mag. Gasten: Arnon Grunberg (die de Kellendonkprijs krijgt) en Gerrit Komrij (mijn facebookvriendje), die de lezing verzorgt.

Toegift: interview met beide heren bij campus in beeld

5 opmerkingen:

katharina zei

Katharina.
Bofkont indeed!!!
Zou er graag bij aanwezig geweest zijn. Tant pis.
Benieuwd ben ik naar jouw oordeel over "de alchemist"".
Ik scande mijn boekenkast maar het betreffende boekje heeft de grote schoonmaak-wegwerpwoede van afgelopen september niet overleefd.
Een geestelijke padvinder vnd ik hem, herinner ik mij nu.
En Gij Brutus??

Festina Lente zei

Katharina! Je bent niet meer anoniem! GK was trouwens weer subliem, maar wel wat 'academischer' dan toen in Den Haag. Het ging over de triomf en treurigheid van de vermomming en dat met name op literair gebied: beeld en beeldvorming, authentiek en vermarkt.
Paul Coelho als geestelijke padvinder vind ik wel een mooie omschrijving; de echte schat zit in de reis er naartoe en zo in de alchemist. Sprookjesachtige zen; had je niet weg moeten doen! Hoewel, ik weet niet of een tweede lezing meer zou opleveren dan de eerste.

katharina zei

Hoe heb ik het geflikt om niet meer anoniem te zijn?
Eerlijk, ik weet het niet meer.
O, wat had ik Gerrit grrag gehoord. Gewoon om even boven alles uitgetild te geraken.

Festina Lente zei

De laatste zin van zijn betoog (over de zogenaamde nieuwe echtheid in de romans van onder andere Kluun, waarin alle (literaire) maskers zijn afgeworpen): 'Misschien werd het gewoon tijd voor een andere naaktheid. Die van de apen'.

katharina zei

Er komt een literair masker jouw kant uit. Ik kon het niet laten.
Voor een lezer die houdt van close en slow reading en aan een alinea genoeg heeft om deze geheel te laten zinken in het diepst van...tja voorbij het denken.